tirsdag 10. mai 2011

Fremgang på alle fronter - nesten ihvertfall

Tross manglende suksess på "sosiale nettverk"-fronten har jeg til slutt fått meg en jobb. Det er en 40% kontorstilling hos Informed Sources AS, og jeg er spesielt fornøyd med å ha havnet i et internasjonalt firma. Jobben er utfordrende og interessant, og jeg er spent på hvor lang tid jeg bruker på å sette meg inn i alt. En til er nyansatt, og det blir hyggelig å ha noen å dele arbeidsdagen med på et lite kontor. Kontorene ligger mellom Solli plass og Aker Brygge, så 31-bussen er veldig praktisk. Første utfordring er å lære å komme seg opp om morgenen. Jeg har vært ganske lat i det siste, så selv om jeg har våknet før 10 har jeg ofte ligget og lest en god stund før jeg har stått opp. Nå må jeg heller legge meg tidligere og lese litt før jeg sovner.

I dag har jeg sendt avgårde klage til NAV (se forrige post) og fått bekreftet den mottatt og videreformidlet (pr. epost). Saksbehandleren min ringte forrige tirsdag, knappe fem arbeidsdager etter min første henvendelse dit. Hun mente at jeg ikke kunne fortsette å gå for 40% arbeid etter så lang tid, og at jeg snart måtte søke uføretrygd, noe hun mente jeg ville ha problemer med å få innvilget. Nå ble vi enige om å avvente jobben (som jeg da ventet på svar fra) og legeerklæring, så får vi se. Onsdag var jeg hos legen og fikk legeerklæring, og forhåpentligvis får jeg en ny periode med AAP, arbeidsavklaringspenger som det heter for tiden.

Siden nyttår har jeg brukt tiden som arbeidsledig til å sette mer fokus på trening og kosthold. Jeg har et mål om å gå litt ned i vekt, men hovedmålet er rett og slett å bli i bedre form. Planen var å gå ned ca. 5 kg til påske, for å ha et mål på det. Av en eller annen grunn fungerte ikke dette som før. Jeg kuttet grundig ned på sukkerinntaket, og spiste sunt og regelmessig. Etter Egypt-turen i januar begynte jeg å gå på ski en gang i uken og danse ca. en gang i uken (med diverse avbrudd pga. sykdom, vinterferie, reise mm...). I mars var jeg oppe i to faste treningsdager i uken, og tre i april.

I begynnelsen av april kom våren og gjorde en brutal slutt på skisesongen. Jeg tittet litt på alternative treningsmuligheter, og plukket opp igjen tråden på vanngymnastikk som jeg har sett litt på før. Gjennom diverse linker oppdaget jeg Aktiv på dagtid, som er et tilbud jeg helt har glemt. For 300 kr i året (!) har NAV-klienter tilgang på helsestudio/treningssenter, saltrening, svømming og vanngymnastikk, klatring og ballspill på dagtid på ukedager. Jeg har prøvd meg på noen saltimer og litt vanngymnastikk, og kommer til å fortsette med det på dager når været ikke oppfordrer til utendørs trening. I tillegg har jeg minst en dag i uken hvor jeg går med en av hundene i Oslomarka, rask gange og (foreløpig bittelitt og gradvis mer) jogging. Jeg har lånt Tollefs pulsklokke noen ganger når, og ser at jeg stort sett ligger på 5-7 km.

Den store vektnedgangen har uteblitt, men jeg merker at jeg er i langt bedre form nå. Jeg kan fint gå en god tur på 5-6 km rundt Grefsenkollen, og fortsatt ha overskudd til å få gjort mer i løpet av resten av dagen. For bare et halvår siden ville jeg ikke orket å gjøre noe mer den dagen. Det er såklart motiverende å se så stor forskjell også, og neste mål er å sykle til og fra jobb. Til jobb er det jo bare nedoverbakke, men hjem igjen er det 7 km med oppover... Innen sykkelsesongen er over, kanskje?

Ingen kommentarer: