søndag 10. juli 2011

Sommertid

Det har vært en rar sommertid i år. Været har ikke vært det beste, og det er den første sommeren på ganske mange år at jeg har en "vanlig" jobb. Tollef har en del reising med jobben, og delvis på grunn av hundene har mye turer gått innenlands.

Kristi Himmelfartshelga, første helga i juni, dro vi til hytta i Hemsedal med lillesøster og hennes mann, og en venn av oss. Der hadde vi tre dager med fjellturer i fint vær, god mat, brettspill og kos, og litt bursdagsfeiring for oss som har bursdag i løpet av sommeren. Tante Marit var en tur på firmahytta litt lengre opp i dalen, og kom på bursdagsmiddag til oss den ene dagen, og serverte vafler etter fjelltur en annen dag. På tur ned dro jeg, lillesøster og mannen innom Bjørneparken på Flå. Det er både fascinerende og litt trist å se de ville dyrene på nært hold. Et par uker etterpå ble to av bjørnene skutt for å ha brutt seg ut av den ene innhegningen (og inn i en annen, aldri fare for mennesker), og jeg er ikke helt sikker på om det var en bra ting eller ikke.

Bare fire dager etter hjemkomsten fra Hemsedal satte vi kursen mot Molde for å feire 50-årsdag. Det ble en spennende helg, ikke minst på grunn av flommen, som dagen etter at vi dro oppover gjorde bilturen for de andre fra Oslo ganske mye lengre. Turen ned igjen gikk via Oppdal og Østerdalen, en fin og ikke altfor mye lengre tur, til tross for omkjøring i Rendalen. Lørdagen i Molde hadde vi en fin tur i Moldemarka, og jeg gikk stier og veier som er nye siden jeg gikk der sist.

Dagen etter vi kom hjem fra Molde reiste Tollef på en 10-dagers jobbtur til San Francisco. For min del var det lite annet enn jobb og hunder, pluss wrestlingshow, som på mystisk vis alltid ser ut til å havne på helger jeg er alene hjemme. Dagen før Tollef skulle komme hjem ble det dog litt ekstra spenning i hverdagen, da jeg våknet til at mesteparten av veien utenfor huset var gravet opp. Vi fikk melding om utbytting av hovedvannledning for et år siden, men har ikke greid å få noe mer info fra dem om det, før de nå tydeligvis var i gang. I tillegg er jo vår egen planlagte påbygging på huset rett rundt hjørnet, så jeg brukte to timer i telefon og e-post for å få kontakt med og klarlagt saker og ting med to entrepenører og kommunen.

Etter at Tollef kom hjem hadde jeg tre fine dager på Arcon. Etterhvert har jeg gått over til å spille mer brettspill og mindre rollespill, og jeg fikk lært flere nye spill som ble ført opp på ønskelista. Det er fortsatt sært å være på Sogn i stedet for Blindern, men det var som alltid hyggelig å treffe igjen alle de gode gamle congjengerene som har vært der i "alle år".

1. juli har jeg som vanlig bursdag, og i år skulle de fleste bort, stort sett utenlands, på dagen. Så da bestemte jeg meg likegodt for å reise bort selv. Det passet godt med at vi lenge har planlagt å låne hytta på Ringebufjellet, der vi var en del med familien da jeg var barn. Lillesøster og mannen hadde alt vært der noen dager da vi kom opp kvelden før bursdagen min. Dagen etter skulle mammas søskenbarn som eier hytta også komme opp og feire sammen med oss. På morgenen stod jeg opp, og fikk en kjempeoverraskelse på døra da mamma og pappa kom. Jeg hadde håpet at de kanskje ville ta turen, men de sa de hadde andre planer da vi snakket på telefon tidligere i uken. Så fikk vi to fine dager med masse god mat, tur og hyggelig samvær. Lillesøster og mannen dro hjem allerede på kvelden på bursdagen min, og mamma og pappa dagen etter det. Tredje dagen bestemte vi oss for å dra hjem selv, siden værmeldingene var heller dårlig. På vei hjem dro vi først til Hundefossen Familiepark, og kjørte go-kart, reddet iskremfabrikken fra slafsene, og fikk sett masse av Ivo Caprinos folkeeventyr.

Tilbake i Oslo hadde jeg og hundene en rolig dag, før vi dro et par dager til Nesodden for å hilse på svigermor og svoger med samboer og barn. Det var ganske fint vær, og Tollef stod på vannski den ene dagen. Vi gjorde også en god innsats med å kappe og stable ved til vinteren. Fint med gratis skog!

En rolig sommerhelg med vagt ustabilt vær inneholder to turer rundt Grefsenkollen med hundene, rollespill med "familiegjengen", pakking til neste tur, og middag hos lillesøster. I morgen drar jeg nok en gang til England for å besøke Denton House i Oxford, og så til ManorCon i Leicester for å treffe venner og spille brettspill. Tilfeldighetene ville ha det til at lillesøster skulle på husmorferie til London nesten samtidig, så det blir en dag i London med shopping og musical mellom Oxford og Leicester.

Nå er kofferten ferdig pakket, gps-en reinstallert, og alle billetter og bookinger skrevet ut. England, here I come!

Ingen kommentarer: